Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Thema het brein | Uitgave 1/2014

Geron 1/2014

Hersenen die ouder worden

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 1/2014
Auteur:
Dr. Martin van Boxtel
Belangrijke opmerkingen

Over de auteur

Dr. Martin van Boxtel is arts en universitair hoofddocent van de Vakgroep Psychiatrie en Neuropsychologie, Maastricht University. Meer info: http://bit.ly/martinvb_cv .

Samenvatting

We realiseren ons dit niet dagelijks, maar de kwaliteit van ons leven wordt voor een belangrijk deel bepaald door de gezondheid van onze hersenen. Maar wat beïnvloedt de gezondheid van de hersenen bij het ouder worden eigenlijk? Welke delen van de hersenen zijn het gevoeligst voor veroudering? En hoe bevorder je de gezondheid van de hersenen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Geron 1/2014 Naar de uitgave

Bewust en comfortabel thuiswonen

Een zegen voor dementerende en mantelzorger