Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2017 | Klinische les | Uitgave 5/2017

Huisarts en wetenschap 5/2017

Herkennen van autisme bij ouderen

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 5/2017
Auteurs:
Dr. Arjan Videler, Stefanie Wijffels, Karin Delescen
Belangrijke opmerkingen
Centrum Senioren van GGz Breburg, PersonaCura, Specialist in persoonlijkheid en gedrag bij senioren, Tilburg: dr. A.C. Videler, psychotherapeut, gezondheidszorgpsycholoog, onderzoeker en manager behandeling; E.C.M. Delescen, ouderenpsychiater en psychotherapeut. Huisartsenpraktijk Wijffels en Wijffels, Tilburg: S.A.M. Wijffels, huisarts • Correspondentie: a.videler@ggzbreburg.nl • Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven

Samenvatting

Videler AC, Wijffels SAM, Delescen ECM. Herkennen van autisme bij ouderen. Huisarts Wet 2017;60(4):235-7.
Autismespectrumstoornissen (ASS) komen ook onder ouderen voor. Ze kunnen decennialang onopgemerkt blijven, tot de eisen die de veranderingen op latere leeftijd aan een persoon stellen, het beperkte aanpassingsvermogen overschrijden. Ouderen van wie niet bekend is dat ze ASS hebben, melden zich dan bij de huisarts met cognitieve klachten, gedragsveranderingen of onbegrepen somatische klachten. We raden aan ASS in deze gevallen ook in de differentiële diagnose op te nemen.

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2017

Huisarts en wetenschap 5/2017 Naar de uitgave