Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2013 | Journaal | Uitgave 9/2013

Huisarts en wetenschap 9/2013

Herhalingstermijn bepaling cardiovasculair risico

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 9/2013
Auteur:
Bèr Pleumeekers
Belangrijke opmerkingen
KJL Bell, et al. When to remeasure cardiovascular risk in untreated people at low and intermediate risk: observational study. BMJ 2013;346:f1895.
Tot op heden is er onvoldoende bekend over de veranderingen van het cardiovasculaire risico met het ouder worden. De NHG-Standaard Het PreventieConsult is daarom terughoudend met het geven van advies over het screeningsinterval voor herhaling van het cardiovasculaire risico na een initiële bepaling. Voor personen die nog geen medicamenteuze behandeling nodig hebben, is het advies om de risicofactoren na drie tot vijf jaar te bepalen, afhankelijk van het initiële risico.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2013

Huisarts en wetenschap 9/2013 Naar de uitgave

Spreekuur

Droge ogen