Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2018 | Uitgave 5/2018

Denkbeeld 5/2018

Helpt reflectie bij complexe zorg?

Een kleinschalige studie onder verzorgenden

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2018
Auteurs:
Yfke Froentjes, Inge van Seggelen
Belangrijke opmerkingen
Yfke Froentjes is coördinator bij het centrum voor Consultatie en Expertise (CCE); het hier besproken onderzoek vond plaats in het kader van de Master Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Open Universiteit en werd begeleid door Inge van Seggelen; meer informatie: yfke.froentjes@versatel.nl.

Samenvatting

Onderzoek onder hoogopgeleide zorgprofessionals toont aan dat reflecteren op het eigen handelen niet alleen tot betere zorg leidt, maar ook tot meer tevredenheid over de eigen rol daarin. Geldt dat ook voor zorgmedewerkers op mbo-3-niveau?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2018

Denkbeeld 5/2018 Naar de uitgave

Onder de loep

De weg kwijt?

Redactioneel

Beter luisteren

Kleinbeeld

Kleinbeeld