Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2001 | Journaal | Uitgave 10/2001

Huisarts en wetenschap 10/2001

Helpt cannabis bij pijn en misselijkheid?

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 10/2001
Auteur:
   

Samenvatting

Veel huisartsen zullen patiënten kennen, die tegen de pijn of misselijkheid af en toe een ‘blowtje’ gebruiken. Medicinale cannabis kon zelfs tot voor kort worden afgeleverd door Nederlandse apotheken. Twee recente reviews dragen enig feitenmateriaal aan: het pijnstillend effect van cannabis blijkt bij orale of intramusculaire toediening vergelijkbaar met codeïne in een dosering van 50-120 mg. 1,2 Nadeel van de besproken onderzoeken is dat slechts eenmalige toediening werd geëvalueerd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2001

Huisarts en wetenschap 10/2001 Naar de uitgave

Cochrane-reviews

Digitalis bij hartfalen

Proefschriften

Depressie</KO>