Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2019 | Artikel | Uitgave 2/2019

Denkbeeld 2/2019

Helpen bij proactieve zorgplanning

Een nieuwe tool voor eerstelijnszorgverleners

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2019
Auteurs:
Myrna Pelgrum-Keurhorst, Leontine Groen-van de Ven, Madeleen Uitdehaag, Carolien Smits, Héline van Vuuren
Thuiswonende mensen met dementie en hun naasten stellen het nemen van beslissingen over toekomstige zorg vaak uit. Maar omdat het brein bij dementie nu eenmaal achteruitgaat, wordt het op een later tijdstip juist nog lastiger om besluiten te nemen. Daar komt nog bij dat ook zorgverleners als huisartsen, praktijkondersteuners, wijkverpleegkundigen en casemanagers sommige onderwerpen, zoals het levenseinde, lastig vinden om te bespreken. In beide gevallen kan de Gesprekswijzer uitkomst bieden. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

Denkbeeld 2/2019 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kleinbeeld