Skip to main content
Top

11-12-2014 | Nieuws

Help de Oefen-app beroerte verbeteren

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Afgelopen jaar werd door het UMC Utrecht Hersencentrum en De Hoogstraat Revalatie de ‘Oefen-app beroerte’ ontwikkeld. Deze app is ontwikkeld om fysieke oefeningen te stimuleren bij patiënten die een beroerte hebben gehad.

Wanneer patiënten kort na een CVA of beroerte meer fysieke oefeningen doen, herstellen zij beter waardoor ze ook sneller zelfstandig zijn en ook eerder naar huis kunnen. Als patiënten op lange termijn voldoende blijven bewegen en ook hun conditie goed op peil houden, kunnen zij de kans op een terugval verkleinen.

Geen vervanging van de fysiotherapeut

Prof. dr. Anne Visser-Meily van het UMC Utrecht Hersencentrum, die nauw betrokken was bij het ontwikkelen van de app geeft aan dat de app geen vervanging van de fysiotherapeut is. “Door de ontwikkeling van deze app kunnen mensen na een beroerte nu ook thuis verder werken aan hun herstel. Steeds meer mensen hebben een smartphone of tablet. Dit biedt nieuwe kansen om het thuis oefenen te stimuleren en leuk te maken. De app vervangt de fysiotherapeut niet, maar is een goede aanvulling.”

Aanvullingen/suggesties app

In de laatste nieuwsbrief laat De Hoogstraat Revalatie weten dat de oefeningen en tips in de Oefen-app beroerte worden uitgebreid en dat ze ideeën en ervaringen van gebruikers/deskundigen daarbij goed kunnen gebruiken. Mist u bepaalde oefeningen in de app? Of zou u een bepaalde tip willen geven aan CVA-patiënten? Heeft u andere ideeën hoe de app kan worden verbeterd? Laat het De Hoogstraat Revalidatie voor 1 januari weten.

 

U kunt uw suggesties sturen naar snelinbeweging@dehoogstraat.nl.

 

Lees ook het eerder gepubliceerde artikel op FysioActueel Oefen app beroerte.

En bekijk de video over de Oefen-app Beroerte op FysioActueel.

 

Bron: De Hoogstraat Revalidatie

Tip

Lees meer over fysiotherapie bij patiënten met CVA:

 

Meer artikelen over fysiotherapie: Algemeen of Revalidatiefysiotherapie.

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.