Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2019 | Artikel | Uitgave 2/2019

Kind & Adolescent Praktijk 2/2019

Helen door samenspel

Pilotstudy naar de vergroting van sensitiviteit van pedagogisch medewerkers

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 2/2019
Auteurs:
Calder Rokosch, Lieke Van Domburgh
Belangrijke opmerkingen
over de auteurs Drs. C.P.D. Rokosch werkt als klinisch psycholoog en psychotherapeut bij Intermetzo Haaglanden, polikliniek voor trauma en hechtingsproblematiek; dr. L. van Domburgh is senior onderzoeker en directeur van Kwaliteit, Zorg en Innovatie (KZI) bij Pluryn. E: crokosch@intermetzo.nl.
Hoewel ook getraumatiseerde kinderen behoefte hebben aan spel, schiet het aanbod in gespecialiseerde behandelgroepen op dat punt soms tekort. Sherborne Samenspel leert pedagogisch medewerkers op traumasensitieve wijze in te spelen op deze behoefte. Hoe effectief is deze interventie? ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

Kind & Adolescent Praktijk 2/2019 Naar de uitgave

uit de praktijk

Hoofd en hart