Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2015 | Afdrukken van een kroon op een implantaat | Uitgave 6/2015

Tandartspraktijk 6/2015

Heeft de analoge afdruk nog toekomst?

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 6/2015
Auteur:
Dr. med. dent. Ulf Schepke
Belangrijke opmerkingen
Dr. med. dent. Ulf Schepke studeerde tandheelkunde in Mainz (2005). Sinds 2008 is hij werkzaam voor de sectie Orale Functieleer van het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde van het UMC Groningen. Hij is thans docent restauratieve en reconstructieve tandheelkunde aan de RU Groningen. Bewerking van dit artikel: TP-redacteur Teun Domburg.
*Dit artikel is een door de redactie van TP vervaardigde samenvatting van het onderzoek ‘Digital versus analog complete-arch impressions for single-unit premolar implant crowns: Operating time and patiënt preference’, door U. Schepke, H.J.A. Meijer, W. Kerdijk en M.S. Cune, zoals gepubliceerd in de Journal of Prosthetic Dentistry, 2 juni 2015.

Samenvatting

Vaak wordt aangenomen dat het maken van digitale afdrukken sneller gedaan is en patiëntvriendelijker is dan het nemen van een analoge afdruk. Wetenschappelijk bewijs is hier echter niet voor. In deze studie zijn de ervaringen van de patiënt en de benodigde tijdsduur onderzocht bij het maken van twee soorten afdrukken van de volledige boven- en onderkaak: een digitale en een analoge afdruk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2015

Tandartspraktijk 6/2015 Naar de uitgave

Heynick’s hoek

Meesterwerk Vergeten

Volledige rehabilitatie volgens een digitale workflow (2)

Rehabilitatie met implantaten via nieuw brugdesign

Pulpitis, sensitisatie en anesthesie

De hot tooth ontzenuwd