Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

03-07-2020 | Casuïstiek | Uitgave 8/2020

Huisarts en wetenschap 8/2020

Hartritmestoornissen door xylometazoline bij patiënten met een lang-QT-syndroom

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 8/2020
Auteurs:
Florence van Hunsel, Eugène van Puijenbroek
Belangrijke opmerkingen
Van Hunsel F, Van Puijenbroek E. Hartritmestoornissen door xylometazoline bij patiënten met een lang-QT-syndroom. Huisarts Wet 2020;63(8):56-7. DOI:10.1007/s12445-020-0782-7.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Xylometazoline is geregistreerd voor de behandeling van een verstopte neus, al dan niet in combinatie met ipratropium. Na paracetamol is xylometazoline het best verkochte middel dat vrij verkrijgbaar is in de apotheek en bij de drogist. Bijwerkingencentrum Lareb krijgt geregeld meldingen binnen van patiënten met een lang-QT-syndroom die hartritmestoornissen krijgen na gebruik van middelen als xylometazoline. Wat zijn de risico’s van xylometazoline bij deze patiënten?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2020

Huisarts en wetenschap 8/2020 Naar de uitgave

Kennistoets

Delay bij TIA