Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2010 | PEARLS | Uitgave 5/2010

TPO - De Praktijk 5/2010

Hartrevalidatieprogramma’s thuis of vanuit een centrum even effectief

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 5/2010
Auteur:
Merijn Godefrooij

Samenvatting

Context Patiënten die een hartaandoening hebben (doorgemaakt) worden revalidatieprogramma’s aangeboden. Deze hebben een bewezen gunstig effect op het voorkómen van recidieven en het verlagen van mortaliteit. Vaak gebeurt dit op een centrale locatie, bijvoorbeeld in een ziekenhuis of in een revalidatiecentrum. De mogelijkheid bestaat echter om soortgelijke programma’s ook thuis aan te bieden. Hierdoor zouden de revalidatieprogramma’s breder toegankelijk worden, hetgeen kan resulteren in een hogere deelnamegraad.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

TPO - De Praktijk 5/2010 Naar de uitgave

Journaal

In memoriam

Weet je dit?

Vragen

Seks als je chronisch ziek bent

Erectieproblemen