Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2015 | Uitgave 3/2015

Jeugdbeleid 3/2015

Hard sturen op zachte resultaten

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 3/2015
Auteurs:
Drs. Willie van Eijs, Drs. Rob in ’t Zand

Samenvatting

Dit artikel beschrijft een aanpak waarbij op basis van de dialoog met de cliënt invulling wordt gegeven aan het principe: de cliënt heeft de regie en staat daardoor centraal. Daarbij gaan we uit van wat iemand wél kan, houden we rekening met het systeem, focussen we op wat er toe doet en oriënteren we ons vooral op kleine stapjes, dus op kortcyclisch en kortdurend werken. En dat alles in een meetbaar model.
Dit model is breed toepasbaar in de publieke sector, zowel bij zorgaanbieders als bij gemeenten. De meest recente trajecten zijn uitgevoerd bij de gemeente Waalwijk, RIBW Brabant, Prisma (intramurale setting, ambulant, gezinsbegeleiding) en woningcorporaties in Tilburg. De in dit artikel gebruikte voorbeelden komen dan ook uit deze trajecten.
Door hard te sturen op zachte resultaten kan worden ontsnapt aan de nekklem van de bureaucratie met haar standaarden, protocollen en procedures, en aan het risicomijdend gedrag van organisaties en hun professionals met weinig ruimte voor creativiteit en veel regels en eisen van verantwoording.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2015

Jeugdbeleid 3/2015 Naar de uitgave

Het estafettestokje

Nu de transformatie Jeugd

Publicaties

Publicaties