Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2013 | Aan het woord | Uitgave 2/2013

Psychopraktijk 2/2013

Hannie van Genderen: ‘Schematherapie is geënt op het humanisme.’

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 2/2013
Auteur:
Gerard van der Veer
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vertelt iemand uit de GGZ of de academische wereld over zijn of haar werk.
publicist.
Hannie van Genderen is een van de pioniers van schematherapie1. In een kruisbestuiving van onderzoek en praktijk heeft deze therapievorm zich in Nederland een plek veroverd, aanvankelijk vooral als behandeling van de borderline persoonlijkheidsstoornis. Naast hulpverlening en onderzoek is onderwijs haar passie. Ook heeft ze een adviesrubriek in Psychologie Magazine. Haar heldere schrijftrant leent zich goed voor publiekscommunicatie. Patronen doorbreken, haar meest recente boek, is een verkoopsucces. Gesprek met een opgeruimde duizendpoot. ‘De mens is een rare aardappel’.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2013

Psychopraktijk 2/2013 Naar de uitgave

Onze Correspondent

Paardjes van Troje

Redactioneel

Redactioneel