Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2012 | Artikelen | Uitgave 3/2012

Jeugdbeleid 3/2012

Handtekeningencircus in jeugdzorg op de schop

Minder bureaucratie en meer dialoog

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 3/2012
Auteurs:
Dr. Gabriël Anthonio, Drs. Jeroen Van Oijen
Belangrijke opmerkingen
Dr. Gabriël Anthonio is voorzitter Raad van Bestuur Jeugdhulp Friesland en lector Leiderschap en Verandermanagement Stenden Hogeschool, drs. Jeroen van Oijen is directeur Behandelzaken Jeugdhulp Friesland en systeem-psychotherapeut. Reacties? E-mail: info@jeugdhulpfriesland.nl.

Samenvatting

Leidinggeven en samenwerken aan positieve veranderingen op het gebied van bureaucratie begint soms met ergernis, gevolgd door moed en creativiteit om die dingen aan te pakken die in eerste instantie onmogelijk lijken.
Jeugdhulp Friesland, waar volgens recent onderzoek de medewerkers gemiddeld 40 procent van hun tijd aan administratief werk besteden, werkt voortdurend aan het terugdringen van onnodige bureaucratie, die niet alleen veel tijd kost maar ook vervreemdend werkt. Minder bureaucratie betekent meer werkplezier en meer handen aan het bed. Het handtekeningencircus in de jeugdzorg bevordert de dialoog niet en versterkt de positie van de cliënt niet. Dat zijn voldoende redenen om daar serieus naar te kijken. Kan dat nu echt niet anders?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2012

Jeugdbeleid 3/2012 Naar de uitgave

Redactioneel

Vooraf

BookReview

Publicaties

Artikelen

Het Museum