Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2013 | Uitgave 1/2013

Bijzijn XL 1/2013

Guided Care Bij Multimorbiditeit: niet de ziekte maar de mens centraal!

Tijdschrift:
Bijzijn XL > Uitgave 1/2013
Auteurs:
Drs. Ruth Pel-Littel, Dr. Hans Vlek, Drs. Stannie Driessen
Belangrijke opmerkingen
Tekst: R. Pel-Littel, H. Vlek en S. Driessen
projectleider, kenniscentrum voor langdurende zorg
huisarts n.p., medisch manager bij Eerstelijns Centrum Tiel en programmamanager bij Syntein, ketenzorg Noordelijke Maasvallei.
programmaleider chronisch zieken, kenniscentrum voor langdurende zorg.
Beeld: Studio Oostrum
Vilans wil in 2013 het Guided Care Model breder uitrollen in de Nederlandse huisartsenpraktijken. Bent u praktijkverpleegkundige en hebt u belangstelling om mee te doen? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ruth Pel-Littel: r.pel-littel@vilans.nl.
De Nederlandse gezondheidszorg staat voor de uitdaging om ook voor mensen met complexe multimorbiditeit goede zorg te bieden. Het Guided Care Model, dat in de VS werd ontwikkeld, is een casemanagementmodel en omvat acht interventies om mensen met complexe multimorbiditeit vanuit de huisartsenpraktijk goede en geïntegreerde zorg te bieden. In Nederland onderzoekt Vilans in vijf huisartsenprakijken of het Guided Care Model in onze context toepasbaar is en een meerwaarde heeft. De patiëntedoelgroep bestaat niet alleen uit kwetsbare ouderen, maar ook uit jongere patiënten met multimorbiditeit. Daarnaast wordt in een breed verband van professionals, beleidsmakers, verzekeraars en onderzoekers verkend wat de mogelijkheden zijn om het model in de toekomst op grote schaal te implementeren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Nursing compleet

Nursing online

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2013

Bijzijn XL 1/2013 Naar de uitgave

NIEUWS > VAK EN WETENSCHAP

Rectificatie

BookReview

Media