Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | Artikel | Uitgave 5/2009

Denkbeeld 5/2009

Grijze wolken boven de witte wereld

Kwetsbare ouderen in het ziekenhuis

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2009
Auteur:
Herbert Habets
Belangrijke opmerkingen
Herbert Habets is verpleegkundig specialist Geriatrie bij het Orbis Medisch Centrum te Sittard–Geleen en seniordocent bij de kenniskring Autonomie en Participatie aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen

Samenvatting

Naar het ziekenhuis ga je in principe om beter te worden. Helaas pakt dat voor kwetsbare ouderen vaak heel anders uit. Door bijvoorbeeld hun cognitieve problemen krijgen zij met complicaties en functieverlies te maken, waardoor zij soms zelfs niet meer terug kunnen naar huis. In Canada is een ‘oudervriendelijke’ benadering ontwikkeld die dergelijke problemen kan verminderen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2009

Denkbeeld 5/2009 Naar de uitgave

Nieuws: van de Vereniging voor Psychogeriatrie

De kwaliteit van het persoonlijke