Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Onderzoek | Uitgave 6/2014

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 6/2014

‘Gouden tips’ voor het versterken van de bekendheid van de paradigma’s binnen de bedrijfsgezondheidszorg

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 6/2014
Auteurs:
Dr. Karin Proper, Dr. Lea den Broeder, Ir. Karin Heimeriks, Prof. Han Anema, Ir. Ilja Sitters
Belangrijke opmerkingen
Dr. K.I. Proper is bewegingswetenschapper en epidemioloog en werkzaam als senior onderzoeker bij het Centrum voor Voeding, Preventie en Zorg (VPZ) van het RIVM en bij de Afdeling Sociale Geneeskunde, EMGO+ Instituut van het VU medisch centrum.
Drs. J.M. den Broeder MPH is werkzaam als coördinerend adviseur integraal gezondheidsbeleid bij het Centrum voor Voeding, Preventie en Zorg (VPZ) van het RIVM.
Ir. C.T. Heimeriks is arbeidshygiënist en werkzaam bij het Centrum Infectieziektebestrijding (CIb) van het RIVM.
Prof. J.R. Anema is hoogleraar Sociale Geneeskunde, in het bijzonder de Academisering van de Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde en bijzonder hoogleraar Academisering van de Verzekeringsgeneeskunde en werkzaam bij de Afdeling Sociale Geneeskunde, EMGO+ Instituut van het VU medisch centrum.
Ir. I. Sitters is arbeidshygiënist , eigenaar van OneStopArbo en was tevens voor dit project werkzaam bij het Centrum Infectieziektebestrijding (CIb) van het RIVM.

Samenvatting

Doel. Doel van dit project was te inventariseren op welke wijze meer bekendheid gegeven kan worden aan de paradigma’s binnen de bedrijfsgezondheidszorg, bij de openbare gezondheidszorg en curatieve zorg.
Methode. Onder een selecte groep van verschillende artsen zijn meningen verzameld via: 1) schriftelijke reacties op stellingen en casussen en 2) een interactieve bijeenkomst, met behulp van de Nominale Groepstechniek.
Resultaten. Meest genoemde suggesties voor het versterken van de bekendheid van de paradigma’s binnen de bedrijfsgezondheidszorg waren: 1) versterking van de rol van de burger, 2) gezamenlijke nascholing en 3) gezamenlijke visie op gezondheid.
Conclusie. Met enige voorzichtigheid kan geconcludeerd worden dat de paradigma’s binnen de bedrijfsgezondheidszorg niet goed bekend zijn bij de artsen uit de andere zorgdomeinen. Er ligt een aantal kansen om de bekendheid van de paradigma’s te versterken bij de andere zorgdomeinen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2014

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 6/2014 Naar de uitgave