Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2018 | Voor de praktijk | Uitgave 4/2018

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 4/2018

Good practices: Het bedrijfsbezoek: een belangrijk preventief instrument

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 4/2018
Auteur:
Marjet van Gelderen

Samenvatting

Tegenwoordig maakt het doen van bedrijfsbezoeken integraal onderdeel uit van de opleiding tot bedrijfsarts. Het bezoeken van bedrijven samen met de praktijkopleider behoort tot de verplichtingen waaraan men moet voldoen om de specialisatie succesvol af te ronden. Tijdens mijn opleiding was dat nog anders, maar omdat ik opgeleid ben bij een interne arbodienst was bezoeken van het bedrijf vanzelfsprekend, en dus jong geleerd, oud gedaan. Het doen van een bedrijfsbezoek is niet alleen leerzaam, want je leert over het werk dat gedaan wordt, de werkomstandigheden, de (on)mogelijkheden om aangepast werk te kunnen doen, maar je leert ook de mensen kennen en dat kan weer leiden tot snellere toegang tot de bedrijfsarts want onbekend maakt onbemind. Zo heb ik wel eens meegemaakt dat een medewerker al langer het advies kreeg van zijn leidinggevende om naar de bedrijfsarts te gaan, maar pas ging nadat ik een keer mijn gezicht op zijn werkplek had laten zien.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2018

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 4/2018 Naar de uitgave