Skip to main content
Top

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Goede zorg bij eten en drinken

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Als zorgprofessionals en mantelzorgers zien hoe belangrijk eten en drinken is voor mensen met dementie, begrijpen ze het belang van goede zorg beter. Voor het ontwikkelen van goede zorg zijn bewustwording, stapsgewijs werken, duidelijk communiceren en goede samenwerking nodig. In dit hoofdstuk bespreken we al deze aspecten. Daarnaast hoort er in een instelling een eet- en drinkcultuur te zijn. Vijf tips in dit hoofdstuk helpen zo’n cultuur te creëren. Het Ambiance-draaiboek geeft met name verzorgenden hierbij houvast. Dan komt het restaurant van zorgaanbieders aan de orde: dit zou zo ingericht moeten zijn dat ouderen er betaalbaar en prettig eten. Aan het eind van dit hoofdstuk bespreken we ook eten en drinken bij ouderen die zelfstandig wonen.

Metagegevens
Titel
Goede zorg bij eten en drinken
Copyright
2016
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1557-4_4