Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2020 | Uitgave 1/2020

Glazuurprojecties: lokale etiologie voor furcatieproblematiek
Tandartspraktijk 1/2020

Glazuurprojecties en furcatiebetrokkenheid

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 1/2020
Auteur:
Erol Liefferink
Belangrijke opmerkingen
Erol Liefferink is tandarts-parodontoloog. Hij volgde de postinitiële opleiding Parodontologie (ACTA 2016) en is werkzaam bij diverse tandartspraktijken op verwijsbasis. Daarnaast is hij bestuurslid (penningmeester) van de Vereniging Medisch Tandheelkundige Interactie (VMTI).

Samenvatting

Een glazuurprojectie is een veel voorkomend fenomeen, doch relatief onbekend onder clinici. Men spreekt over deze anatomische variatie als het glazuur vanaf de glazuurcementgrens vanuit de glazuurkap doorloopt in het furcatiegebied. Deze locatie kenmerkt zich door een epitheliale aanhechting van het tandvlees, en afwezigheid van parodontaal ligament. Dit zou zeer lokale parodontale afbraak en furcatieproblematiek kunnen verklaren. Deze aanname geniet sterke wetenschappelijke ondersteuning1,2.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2020

Tandartspraktijk 1/2020 Naar de uitgave

Heynick’s hoek

Wie of wat is bigfoot?