Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

05-10-2018 | Uitgave 8/2018

Bijblijven 8/2018

GGZ nieuwe stijl

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 8/2018
Auteur:
Ron Glotzbach

Samenvatting

Ongeveer 30–40 % van de consulten in de huisartsenpraktijk betreft GGZ-problematiek. In het nieuwe GGZ-stelsel, dat in 2014 is ingevoerd, worden, naast de nulde lijn, drie echelons onderscheiden: huisartsenzorg, generalistische basis GGZ (GBGGZ) en specialistische GGZ (SGGZ). Sindsdien is de zorg voor patiënten met psychische klachten veranderd en in omvang toegenomen. Aan de huisartsenzorg worden drie rollen onderscheiden: hoofdbehandelaar, medebehandelaar en poortwachter. De huisarts wordt bijgestaan door de POH-GGZ in alle fasen van het behandeltraject: opvang en diagnostiek, behandeling en begeleiding, terugvalpreventie, verwijzen, consultatie en overname, en samenwerking bij acuut psychische problemen. Tot besluit wordt een aantal aanbevelingen geformuleerd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2018

Bijblijven 8/2018 Naar de uitgave