Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Column | Uitgave 1/2014

GZ - Psychologie 1/2014

GGZ-instellingen zijn verworden tot neurotische knutselfabrieken II

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 1/2014
Auteur:
Prof. dr. J.J.L. Derksen
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. J.J.L. Derksen is klinisch psycholoog en hoofdredacteur van GZ-Psychologie
Deel 1 stond in GZ-Psychologie 8, december 2013.

Samenvatting

De moderne geprotocolleerde behandelingen, die vooral in ggz-instellingen worden toegepast, zijn de laatste 20 jaar gefabriceerd door onderzoekspsychologen in hun onderzoekspraxis. Deze academici zijn verknocht aan de natuurwetenschappelijke aanpak in hun onderzoeksmethoden en houden zich verre van dieptepsychologische inzichten van hun filosofisch geïnspireerde voorgangers. Zij geven vorm aan een empirische onderzoekspraktijk met maximale controle van alle variabelen, metingen via zelfbeoordeling aan de buitenkant en bevelen de producten uit deze praktijk aan voor clinici die intussen zodanig zijn getemd door hun managers dat ze niet veel anders kunnen doen dan slikken wat hen wordt opgediend.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

GZ - Psychologie 1/2014 Naar de uitgave