Skip to main content
main-content
Top

15-01-2016 | Nieuws

GGZ aanbieders moeten vanaf 1 april 2016 wachtijden publiceren

Ggz-aanbieders moeten per 1 april 2016 hun wachttijden publiceren op hun website volgens de regelgeving van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De nieuwe regelgeving geldt voor ggz-instellingen, maar ook voor alle vrijgevestigde psychologen, psychotherapeuten en pedagogen die werken in de ggz (18+).

De nieuwe regelgeving is bedoeld om cliënten en verwijzers juist en volledig te informeren over de wachttijden in de zorg, zodat cliënten weten waar zij aan toe zijn en op tijd geholpen kunnen worden. Voor de jeugd-ggz is het publiceren van wachttijden geen verplichting meer (van de NZa), maar wordt wel aanbevolen, omdat dit in het belang is van de cliënt.

Vermeld moet worden:

  • Aanmeldingswachttijd
  • Behandelingswachttijd
  • Specifieke wachttijden voor de behandeling van bepaalde hoofddiagnosegroepen
  • Datum van de laatste actualisatie van de wachttijden

Daarnaast worden ggz-aanbieders verplicht om cliënten te wijzen op de mogelijkheid voor wachtlijstbemiddeling bij hun zorgverzekeraar. Ook moeten zorgaanbieders het gaan vermelden als zij van een zorgverzekeraar geen verzekerden meer (mogen) behandelen.

Meer informatie

Bron: NVO

Aanbevolen

2010 | wo | Boek

De ondernemende psychotherapeut

Handboek voor zelfstandigen

Veel professionals in de GGZ starten een eigen praktijk of denken erover na. De ondernemende psychotherapeut is een handboek voor zelfstandigen in de geestelijke gezondheidszorg. Het boek geeft antwoorden op praktische vragen.

TIP: Tijd voor een nieuwe praktijkwebsite? Check BSL Praktijkinfo

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.