Skip to main content
Top

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Gezonde voeding

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Om gezonde voeding te kunnen aanbieden, bespreken we in dit hoofdstuk verschillende aspecten daarvan. Allereerst bespreken we mediterrane voeding. Om de basis van gezond eten en drinken in de vingers te krijgen vatten we de adviezen van de Gezondheidsraad samen. Daarna geven we informatie over vetten, eiwitten, koolhydraten, vitamines en mineralen. Die informatie helpt om de juiste voedingsmiddelen voor mensen met dementie te vinden. De aanbevelingen voor voedingsmiddelen bespreken we aan de hand van de Schijf van Vijf.

Metagegevens
Titel
Gezonde voeding
Copyright
2016
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1557-4_3