Skip to main content
Top
Gepubliceerd in:

01-12-2013 | Ingezonden

Gezonde voeding bij diabetes

Auteur: Lotti Elfferich

Gepubliceerd in: TvPO | Uitgave 6/2013

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Extract

Onlangs kreeg ik via een enthousiaste praktijkondersteuner, waar ik zeer goed mee samenwerk, het Tijdschrift voor praktijkondersteuning van augustus 2013 onder ogen. Zij liet mij het artikel zien over voeding bij diabetes en had direct naar aanleiding hiervan diverse inhoudelijke vragen over met name het fruitadvies.1 Er wordt namelijk nogal verwarrend over dit, en diverse andere onderwerpen, geschreven. Is twee stuks een beperking? Wat is nu het juiste advies? Twee of juist meer? Nadat ik het hele artikel had gelezen, kwam ik tot de conclusie dat het stuk inderdaad meer vragen oproept dan duidelijkheid schept voor de praktijkondersteuner. Als ik dan even verderop in uw blad lees dat de adviezen van de praktijkondersteuner soms afwijken van die van de huisarts (en diëtist, is mijn eigen ervaring), dan is het extra jammer dat een stuk over voeding in uw blad niet door een voedingsdeskundige/voedingswetenschapper is geschreven zodat de informatie duidelijk en vooral conform standaarden en protocollen is. …
Literatuur
1.
go back to reference Van Wijland H. Voeding bij diabetes mellitus type 2. Tijdschrift voor praktijkondersteuning 2013;8:102-111.CrossRef Van Wijland H. Voeding bij diabetes mellitus type 2. Tijdschrift voor praktijkondersteuning 2013;8:102-111.CrossRef
Metagegevens
Titel
Gezonde voeding bij diabetes
Auteur
Lotti Elfferich
Publicatiedatum
01-12-2013
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TvPO / Uitgave 6/2013
Print ISSN: 2666-9838
Elektronisch ISSN: 2666-9846
DOI
https://doi.org/10.1007/s12503-013-0110-9