01-12-2013 | Ingezonden
Gezonde voeding bij diabetes
Auteur:
Lotti Elfferich
Gepubliceerd in:
TvPO
|
Uitgave 6/2013
Log in om toegang te krijgen
Extract
Onlangs kreeg ik via een enthousiaste praktijkondersteuner, waar ik zeer goed mee samenwerk, het Tijdschrift voor praktijkondersteuning van augustus 2013 onder ogen. Zij liet mij het artikel zien over voeding bij diabetes en had direct naar aanleiding hiervan diverse inhoudelijke vragen over met name het fruitadvies.
1 Er wordt namelijk nogal verwarrend over dit, en diverse andere onderwerpen, geschreven. Is twee stuks een beperking? Wat is nu het juiste advies? Twee of juist meer? Nadat ik het hele artikel had gelezen, kwam ik tot de conclusie dat het stuk inderdaad meer vragen oproept dan duidelijkheid schept voor de praktijkondersteuner. Als ik dan even verderop in uw blad lees dat de adviezen van de praktijkondersteuner soms afwijken van die van de huisarts (en diëtist, is mijn eigen ervaring), dan is het extra jammer dat een stuk over voeding in uw blad niet door een voedingsdeskundige/voedingswetenschapper is geschreven zodat de informatie duidelijk en vooral conform standaarden en protocollen is. …