Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2020 | Forum | bijlage 2/2020 Open Access

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 2/2020

Gezonde School: landelijke samenwerking voor een gezonde jeugd

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > bijlage 2/2020
Auteurs:
dr. Marije van Koperen, dr. Vivian Kruitwagen, mr. Arianne Westhuis, Martijn Sobels

Samenvatting

Onderwijs maakt deel uit van de samenleving en bereidt leerlingen voor op participatie in de samenleving. Het stimuleren van een gezonde leefstijl bij leerlingen vormt een belangrijke maatschappelijke opdracht voor het onderwijs. Een gezonde leefstijl draagt immers bij aan het goed doorlopen van de schoolcarrière, een goede start van het werkend bestaan en op lange termijn een gezonder en langer leven. Scholen in het basis-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs kunnen met behulp van het nationale programma Gezonde School integraal en structureel werken aan een gezonde leefstijl, zodat een gezonde leefstijl op school vanzelfsprekend wordt. Samenwerking met landelijke thema- en kennis instituten, het onderwijs en de overheid is hierbij noodzakelijk, evenals de ondersteuning van GGD’en.

Onze productaanbevelingen

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen bijlage 2/2020

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 2/2020 Naar de uitgave