Skip to main content
Top

21-03-2014 | Nieuws

Gezonde mond zorgt voor gezond lichaam

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Een gezonde mond is belangrijker voor je lichaam dan de meeste mensen denken. Dat zegt de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT). De maatschappij organiseerde daarom donderdag de Dag van de Gezonde Mond en deelde in twaalf Nederlandse steden informatie uit. Ook na deze dag blijft de NMT het belang van een goede mondgezondheid en de relatie met de algehele gezondheid uitdragen.

Fonds Mondgezondheid

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan wil de NMT ook een cadeau geven aan de Nederlandse samenleving. Het ‘NMT Fonds Mondgezondheid’ is een cadeau van tandartsen en tandarts-specialisten en heeft als doel de bewustwording van het belang van een gezonde mond te vergroten bij het publiek. Maar ook het bevorderen van kennisoverdracht tussen tandartsen en andere zorgprofessionals, meer onderzoek naar de onderlinge relatie tussen mondgezondheid en algehele gezondheid en concrete steun aan patiënten(groepen) voor wie toegang tot de mondzorg niet vanzelfsprekend is.

 

Bijlage

Zaterdag 29 maart verschijnt een speciale bijlage bij De Telegraaf over mondgezondheid en de relatie met algehele gezondheid.

 

Gezond lichaam

Hoe gezond is het lichaam van uw patiënt? Schijnbaar gezonde patiënten, die voor een tandheelkundige behandeling komen, kunnen aan een ernstige systemische ziekte lijden en/of geneesmiddelen gebruiken. Deze kunnen de mondgezondheid van de patiënt beïnvloeden en het risico op complicaties bij bepaalde tandheelkundige ingrepen vergroten. Het is daarom de verantwoordelijkheid van elke praktiserend tandarts, binnen de beperkingen van de tandheelkundige praktijk, medisch gecompromitteerde patiënten te identificeren en adequaat te behandelen. Hoe vaak neemt u een medische anamnese af bij uw patiënten?

Auteur(s): Nathalie Bouvrie

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.