Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2013 | Artikelen | Uitgave 1/2013

Jeugdbeleid 1/2013

Gezinshuizen in het buitenland

Wel en niet vergelijkbaar

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 1/2013
Auteur:
Tijne Berg-le clercq
Belangrijke opmerkingen
* Tijne Berg-le Clercq is medewerker Internationaal bij het Nederlands Jeugdinstituut. Reactie? E-mail naar T.Berg@nji.nl.

Samenvatting

Gezinshuizen zijn niet typisch Nederlands. Zowel in westerse als niet-westerse landen komen kleinschalige vormen van residentiële hulpverlening in een gezinssetting voor. Maar er zijn verschillen, zowel in vormgeving, werkwijze als in de eisen die aan de gezinshuisouders gesteld worden. Zo vinden in tegenstelling tot de meeste Nederlandse gezinshuizen de buitenlandse kleinschalige vormen van residentiële hulpverlening in een gezinssetting niet altijd in ‘gewone’ huizen in een ‘gewone’ straat plaats en hebben de buitenlandse gezinshuisouders in tegenstelling tot de Nederlandse gezinshuisouders niet vaak een specifieke opleiding afgerond.
Tijne Berg-le Clercq vergelijkt Nederland met een aantal andere landen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2013

Jeugdbeleid 1/2013 Naar de uitgave

Artikelen

Het Museum

BookReview

Publicaties

Redactioneel

Vooraf