Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2012 | Uitgave 3/2012

Kind & Adolescent Praktijk 3/2012

GEZINSGERICHT WERKEN IN JUSTITIËLE JEUGDINRICHTINGEN

INZICHTEN UIT MULTIDIMENSIONELE FAMILIETHERAPIE

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 3/2012
Auteurs:
Drs. Kees Mos, Dr. Henk Rigter
Belangrijke opmerkingen
klinisch psycholoog (BIG ) en cognitief gedragstherapeut (VGC t). Hij werkt als MDFT -supervisor bij De Jutters te Den Haag, als gedragsdeskundige Nazorg bij de gesloten justitiële jeugdinrichting Forensisch Centrum Teylingereind te Sassenheim en als MDFT -trainer bij MDFT Academie te Oegstgeest.
psycholoog, oud-hoogleraar
en directeur van het opleidingsinstituut MDFT Academie, verbonden aan het centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Curium-LUMC.

samenvatting

Dit artikel beschrijft een intramurale toepassing van multidimensionele familietherapie voor justitiële jeugdinrichtingen, een van oorsprong volledig ambulante behandeling. Deze behandelmethode past in het streven van de overheid en van de justitiële jeugdinrichtingen om systeem- en gezinsgericht denken en werken in deze instellingen te stimuleren, al vanaf het moment van plaatsing van de jongere. De eerste ervaringen met deze aanpak zijn gunstig.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2012

Kind & Adolescent Praktijk 3/2012 Naar de uitgave

Psychobellettrie

DE OUDER IN ONS