Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | Uitgave 2/2017

Kind & Adolescent Praktijk 2/2017

Gezien en gelezen

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 2/2017
Auteur:
Annemariek Sepers
Belangrijke opmerkingen
Hayes, S.C. (2006). ACT en nieuwe gedragstherapieën. In S.C. Hayes e.a. (eds.), Mindfulness en Acceptatie; de derde generatie gedragstherapie. (pp 17- 47). Amsterdam: Harcourt Assessment BV.

Samenvatting

Acceptance and commitment therapy (ACT) is, samen met onder andere ‘Mindfulness’ een derde generatie gedragstherapie. De eerste generatie gedragstherapie bestaat uit de klassieke gedragstherapie, de tweede generatie uit alle vormen van gedragstherapie waaraan cognitieve elementen zijn toegevoegd. Alle generaties gedragstherapie hebben gemeenschappelijk dat de methodes goed zijn beschreven, zodat ze goed kunnen worden onderzocht.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

BSL Academy Social Work GGZ

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Kind & Adolescent Praktijk 2/2017 Naar de uitgave

Ten Geleide

Erger voorkomen