Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2015 | Traumagerichte cognitieve gedragstherapie: Een behandeling voor getraumatiseerde kinderen en hun ouders | Uitgave 4/2015

Kind & Adolescent Praktijk 4/2015

‘Gewoon doorzetten en alles opschrijven!’

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 4/2015
Auteurs:
Drs. Renée Beer, Dr. Ramón Lindauer
Belangrijke opmerkingen
over de auteurs Drs. R. Beer is klinisch psycholoog/cognitief gedragstherapeut en werkt als trainer EMDR Kind & Jeugd en TF-CBT, en als supervisor voor de VGCt en VEN. Dr. R.J.L. Lindauer werkt als kinder- en jeugdpsychiater/systeemtherapeut bij het Centrum voor Trauma en Gezin van de Bascule en als afdelingshoofd Kinder- en Jeugdpsychiatrie bij het AMC. Ook is hij trainer TF-CBT.
Correspondentie: rbeer@planet.nl.
De volledige literatuurlijst is op te vragen bij de auteur.

Samenvatting

Hoe kunnen wij kinderen met traumaklachten goed helpen en optimale ontwikkelingskansen bieden? ‘Traumagerichte cognitieve gedragstherapie’ is een modulair opgebouwde, geprotocolleerde ouder-kindbehandeling voor kinderen en adolescenten met klachten van traumatische stress en/of rouw. De auteurs laten ons in dit artikel nader kennismaken met deze bewezen effectieve behandeling, de indicatiecriteria en de resultaten van empirisch onderzoek.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

BSL Academy Social Work GGZ

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2015

Kind & Adolescent Praktijk 4/2015 Naar de uitgave