Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2018 | Uitgave 1/2018

Tandartspraktijk 1/2018

Gevolgen dental trauma niet altijd (direct) zichtbaar: Een verkleurde tand

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 1/2018
Auteur:
Jenneke de Jong-de Waard
Belangrijke opmerkingen
Jenneke de Jong-de Waard is in 1989 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen waarna ze de opleiding Endodontologie aan het ACTA heeft gedaan van 1995-1998.
Ze heeft een verwijspraktijk voor endodontologie in Leeuwarden sinds 2001 en is in Groningen werkzaam aan het CTM (Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde) als docent en klinisch docent.

Samenvatting

‘Kunt u iets doen aan mijn verkleurde tand?’ vraagt een 12-jarige patiënt. Enige weken geleden heeft een dentaal trauma plaatsgevonden. Zij heeft geen pijn. Na uitgebreid onderzoek blijkt er toch meer aan de hand te zijn dan alleen ‘een lelijke verkleuring’ van een bovenincisief. Een analyse van de historie, diagnostiek en behandeling van dit dentaal trauma.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Tandartspraktijk 1/2018 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws

Intercollegiaal online

Advies gevraagd

Out of the box (25)

Als sneeuw voor de zon