Skip to main content
main-content
Top

25-01-2016 | Nieuws

Geschorste Nederlandse huisarts wordt acupuncturist in Spanje

Herman Zoon die ondanks een levenslange schorsing al twintig jaar in Spanje werkt als huisarts, stopt daarmee. Hij gaat verder als acupuncturist. Dit schrijft het Algemeen Dagblad.

Herman Zoon had in de jaren '90 in het nieuws een vrouw geholpen had te sterven, zonder een tweede huisarts te raadplegen. Ook zou hij hebben geknoeid met recepten, medische fouten hebben gemaakt en was hij zelfs enige tijd verslaafd aan cocaïne en ritalin, volgens het AD. Het Medisch Tuchtcollege schorste hem levenslang.

Aan de Costa Blanca bouwde hij een nieuw bestaan op als arts, en werd volgens de krant geliefd bij Nederlandse en Belgische gepensioneerden in en rond het dorp Calpe aan de Costa Blanca. De meeste patiënten zouden op de hoogte zijn van zijn verleden, maar geloven toch in hem als arts.
De Spaanse justitie heeft hem regelmatig boetes opgelegd. De 65-jarige Zoon stopt als arts omdat hij naar eigen zeggen "geen gelazer" meer wil. Hij gaat verder als acupuncturist "om wat om handen te hebben". Hij zegt in het verleden een cursus als acupuncturist te hebben gevolgd. Of hij daadwerkelijk stopt als arts, betwijfelen critici die al vaker aangifte tegen hem deden. Daarom moet Zoon 1 februari weer voor de rechter verschijnen.

Bron: Skipr

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.