Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | In gesprek met | Uitgave 3/2018

GZ - Psychologie 3/2018

Gerben Meynen: ‘Geen enkele psychische stoornis maakt iemand per definitie wilsonbekwaam’

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 3/2018
Auteur:
Erik Hardeman

Samenvatting

In het najaar van 2017 gaf Gerben Meynen aan de Amsterdamse VU zijn oratie Kwetsbare keuzes , als eerste Nederlandse hoogleraar Ethiek en psychiatrie. Centraal in zijn betoog stond de vraag in hoeverre een psychische stoornis iemands wilsbekwaamheid of toerekeningsvatbaarheid kan beïnvloeden, en met welke criteria dat kan worden vastgesteld. Aan GZ-psychologie legt hij uit dat het antwoord op deze praktische vraag verband houdt met het eeuwenoude filosofische probleem van de vrije wil.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2018

GZ - Psychologie 3/2018 Naar de uitgave

Nieuws uit de wetenschap

Nieuws uit de wetenschap