Skip to main content
main-content
Top

08-09-2011 | Nieuws

Genomineerden V&VN Zorgward bekend

Prikkels, tops en flop, en werken met de computer�.dat zijn de drie projecten die genomineerd zijn voor de V&;VN Zorgaward, die op 14 oktober uitgereikt wordt. Dit heeft V&;VN bekendgemaakt.

De Week van de Verzorging duurt dit jaar van 10 tot 14 oktober. De week wordt geopend door Tweede Kamerlid Sabine Uitslag (CDA), bij de zorginstelling Carintreggeland in Hengelo.

De uitreiking van de Zorgaward wordt gedaan in het Gulden Huis in Den Haag. De prijs bestaat uit een certificaat, een beeld en 1000 euro ter besteding aan de zorg.

De genomineerden zijn:

Jolande Vogels, assistent verzorgende, werkzaam bij verpleeghuis Herinkhave van Carintreggeland met project 'Prikkelrijke interventies'. Jolande heeft met collega's door onderzoek onder bewoners (Best Practice Methodiek) samen met Saxion Hogeschool in Enschede een kaartenbak gemaakt met ideeën en handleidingen voor prikkelrijke- en prikkelarme activiteiten.

Marga Goossens, EVV-er, werkzaam bij Bernezorg, in Heeswijk-Dinther met project 'Top of flop'. Iedere medewerker noteert op een speciaal ontworpen overzicht wat een top is in de zorg en wat een flop. Ook bewoners/cliënten geven hun tops en flops aan. Te denken valt aan miscommunicatie, benaderingswijze, kwaliteit van zorg, complimenten, bejegening, enz. Vaak zijn de flops wel bekend, maar juist van de tops kunnen we van elkaar leren, door een flop om te zetten in een top.

Jeanine van Rooijen, verzorgende, werkzaam bij locatie Innersdijk van Zorggroep Groningen met project 'Zorggroep Groningen werkt met computer'. Het project lijkt een open deur. Het is namelijk een gebruiksaanwijzing voor het gebruik van de computer. Maar schijn bedriegt... Want wat anders is, is dat het door een verzorgende is geschreven voor verzorgenden en helpenden. De introductie van ICT staat in de VVT-sector nog in de kinderschoenen. De medewerkers hebben vaak zelf geen computer thuis en vinden het griezelig om iets met de computer te doen op hun werk. Dit staat goede digitale communicatie rondom het zorgdossier en het vergaren van informatie via het Zorggroep Groningen intranet fors in de weg. Jeanine heeft daarom een handleiding geschreven voor het gebruik van de computer.

V&VN organiseert de Week van de Verzorging in samenwerking met Zorg voor Beter, Vilans. ActiZ, BTN en Calibris.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.