Skip to main content
Top

17-04-2014 | Nieuws

Genomineerden Anna Reynvaan Prijzen bekend

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

De jury’s van de Anna Reynvaan Prijzen hebben hun genomineerden bekendgemaakt. Op 22 mei wordt ’s middags in de Stadsschouwburg van Amsterdam bekendgemaakt wie de uiteindelijke winnaars zijn.

De genomineerden geven op donderdag 22 mei, ’s morgens voorafgaand aan de lezing door Dawn Stacey een presentatie van hun inzending. Dat gebeurt van 8.30 uur in een vrij toegankelijke bijeenkomst in de Koninklijke Foyer van de Stadsschouwburg Amsterdam. Voor elke prijs zijn drie genomineerden: Studentenprijs, Wetenschapsprijs en Praktijkprijs. Na de presentaties is er telkens kort gelegenheid voor discussie. De winnaars worden ’s middags voor de Anna Reynvaanlezing bekend gemaakt.

De prijzen zijn bedoeld voor een studiereis of stage. Met de instelling van deze prijzen willen de organisatoren duidelijk maken dat verpleegkundige initiatieven niet alleen belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het vakgebied, maar bovendien dat deze initiatieven gezien en gewaardeerd worden. De Wetenschaps- en Praktijkprijs zijn € 5000 groot en gaan vergezeld van een sculptuur. De winnaar van de Landelijke Studentenprijs 2014 krijgt een bezoek voor twee studenten aan een internationaal verpleegkundig congres, bij voorkeur over Shared Decision Making.

Genomineerden

Bij de Anna Reynvaan Praktijkprijs gaat het om de volgende genomineerden:

 • Omgaan met hoop.... doodgewoon?, een studie naar interventies die hulpverleners ondersteunen in het omgaan met hoopvolle palliatieve patiënten. Ingestuurd door mw. C. Nierop van Baalen, Diaconessenhuis Leiden

 • Interventieprotocol Collaborative Care voor patiënten met (ernstige) persoonlijkheidsstoornissen. Ingestuurd door Mw. B. Stringer, GGZ inGeest.

 • Positief beïnvloeden van probleemgedrag met niet-medicamenteuze interventies om gebruik van psychofarmaca terug te dringen.  Ingestuurd door mw. P. Tazelaar, Stichting voor Regionale Zorgverlening.

Wetenschapsprijs

Bij de Anna Reynvaan Wetenschapsprijs gaat het om de volgende genomineerden:

 • A new protocol for screening adults presenting with their own medical problems at the Emergency Department to identify children at high risk for maltreatment.Ingestuurd door mw. H. Diderich, Medisch Centrum Haaglanden.

 • Reduction of Belt Restraint Use: Long-Term Effects of the EXBELT Intervention. Ingestuurd dhr. M. Gulpers, Universiteit van Maastricht, Department of Health Services Research.

 • Prevalence of interpersonal trauma exposure and trauma-related disorders in severe mental illness.Ingestuurd door mw. M. Mauritz, GGNet Mental Health Care Centre.

Later

De genomineerden voor de Anna Reynvaan Studentenprijs worden in een later stadium bekendgemaakt.

Belangstellenden voor de Genomineerdenbijeenkomst kunnen zich via de website van het AMC opgeven. Bedenk wel dat aantal plaatsen voor de genomineerdenbijeenkomst beperkt is. Reageer daarom snel om teleurstelling te voorkomen. Klik hier.

Bij de foto: Prinses Máxima met de prijswinnaars tijdens de 10e Anna Reynvaan Lezing in 2008

Auteur(s): Adri van Beelen

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.