Skip to main content
Top

2003 | OriginalPaper | Hoofdstuk

2. Genetische aspecten

Auteur : M. L. Moore

Gepubliceerd in: Perinatologie

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Abstract

De ontwikkeling van één enkele bevruchte eicel tot een uiterst complex menselijk organisme staat onder voortdurende invloed van erfelijke factoren, van het interne milieu van het kind zelf en van de moeder, en van de omgeving. Naast het erfelijke potentieel (vastgelegd in de ei- en de zaadcel) is er dus een voortdurende invloed van de omgeving, die doorgaat van de conceptie tot de dood.
Literatuur
go back to reference Jong A de, Wert G de. Screening op dragerschap van het fragiele-X-syndroom; ethische verkenning. Ned Tijdschr Geneeskd 2002;146:611–5.PubMed Jong A de, Wert G de. Screening op dragerschap van het fragiele-X-syndroom; ethische verkenning. Ned Tijdschr Geneeskd 2002;146:611–5.PubMed
go back to reference Leschot NJ, Brunner HG. Klinische genetica in de praktijk. Maarssen: Elsevier/Bunge, 1998. Leschot NJ, Brunner HG. Klinische genetica in de praktijk. Maarssen: Elsevier/Bunge, 1998.
go back to reference Wert G de, Wachter M de. Mag ik uw genenpaspoort? Ethische aspecten van drager-schapsonderzoek bij de voortplanting. Baarn: Ambo, 1990. Wert G de, Wachter M de. Mag ik uw genenpaspoort? Ethische aspecten van drager-schapsonderzoek bij de voortplanting. Baarn: Ambo, 1990.
Metagegevens
Titel
Genetische aspecten
Auteur
M. L. Moore
Copyright
2003
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9728-0_2