Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2008 | Gelezen | Uitgave 6/2008

Tijdschrift voor Psychotherapie 6/2008

Gelezen

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 6/2008
Auteur:
Volkan Yildirim
Belangrijke opmerkingen
Sproet, M., Jaspers, A., & Vos, R. (2006). Care, cure en boterhammen. Methodiek effectieve groepstherapie vluchtelingenjongeren. Utrecht: Pharos. Handboek: 100 pag. Werkboek: 210 p. € 39,50 (handleiding en werkboek)Essen, J. van, & Bala, J. (2007). Als glas in lood. Integratieve behandeling van vluchtelingenkinderen en -gezinnen. Utrecht: Pharos. 185 p., € 24,50
volkan yildrim, psycholoog, is werkzaam bij Altrecht, afdelingen Indigo en Noagg, in Utrecht en de Eerstelijns Consultatie Dienst in Nieuwegein.

Samenvatting

Het is ongebruikelijk om in een bijdrage twee boeken te bespreken. Ik heb hiertoe besloten omdat beide boeken hetzelfde onderwerp hebben, namelijk de behandeling van vluchtelingenjongeren. De praktijkervaring van de auteurs van het eerste boek ‘Care, cure en boterhammen’ leert dat het huidige groepstherapieaanbod van de GGZ in Nederland onvoldoende aansluit op de vraag van vluchtelingenjongeren. Hierdoor lijken deelnemers niet goed te motiveren te zijn en vallen de groepen regelmatig vroegtijdig uit elkaar (een uitvalpercentage van 45 procent).

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2008

Tijdschrift voor Psychotherapie 6/2008 Naar de uitgave

Bijeenkomsten

Bijeenkomsten

Inleiding

Inleiding