Skip to main content
main-content
Top

08-02-2016 | Nieuws

Geld voor zorg Amsterdamse dikke kinderen

Dikke kinderen in Amsterdam krijgen een extra steuntje in de rug in de strijd tegen hun overgewicht. De gemeente heeft afspraken gemaakt met verzekeraar Zilveren Kruis; die betaalt de komende drie jaar voor 9.000 kinderen een zogenoemde zorgcoördinator.

Dat is een speciaal opgeleid jeugdverpleegkundige die alle zorg (over meerdere jaren) coördineert. In Amsterdam hebben 25.000 kinderen overgewicht, een op de vijf. 2300 kinderen lijden aan een levensbedreigende vorm van overgewicht, morbide obesitas. Nog eens 7000 anderen hebben een minder zware vorm van obesitas.

Bron: Skipr/ANP

Tip

Aanbevolen

2008 | hbo | Boek

Inspanningsfysiologie bij kinderen

Voor (chronisch) zieke kinderen is een goed inspanningsvermogen een onmisbare voorwaarde om deel te kunnen nemen aan het maatschappelijk leven. Bewegingsprogramma's nemen hierdoor een steeds belangrijkere plaats in binnen de zorg voor chronisch zi


Aanbevolen

2014 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Obesitas

De NHG-Standaard Obesitas geeft richtlijnen voor de diagnostiek en het beleid bij volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar met obesitas obesitas . Ook zijn de richtlijnen van toepassing bij volwassenen met overgewicht in com


Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.