Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2016 | Casus | Uitgave 2/2016

Nederlands Tijdschrift voor Traumachirurgie 2/2016

Geïsoleerde acromionfracturen, een operatie-indicatie?

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Traumachirurgie > Uitgave 2/2016
Auteurs:
N.E. Wester, M.J.M. Segers, A. Teutelink
Belangrijke opmerkingen
1 anios chirurgie Antonius Ziekenhuis Nieuwegein/Utrecht, op dit moment anios gynaecologie en obstetrie, Reinier de Graaf Gasthuis, Delft
2 chirurg, Antonius Ziekenhuis Nieuwegein/Utrecht

Samenvatting

Geïsoleerde acromionfracturen zijn zeldzaam en worden doorgaans veroorzaakt door direct inwerkend geweld op de schouder. Wij presenteren een casus van een 53-jarige man met een geïsoleerde acromionfractuur na een motorongeval. Een aanvullende CT-scan liet zowel dislocatie als luxatie van het acromioclaviculaire gewricht zien. Gezien de te verwachten functionele klachten werd besloten tot operatieve zuggurtungosteosynthese Twee maanden postoperatief functioneerde patiënt weer op zijn oude niveau.
Over de behandeling van de geïsoleerde acromionfracturen bestaat geen consensus, maar er lijkt een trend te bestaan voor operatieve fixatie indien er dislocatie van de subacromiale ruimte gezien wordt. Bij deze patiënt was het resultaat van operatieve fixatie van een geïsoleerde acromionfractuur met dislocatie goed.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Traumachirurgie

Het Nederlands Tijdschrift voor Traumachirurgie is geen 'klassiek' wetenschappelijk tijdschrift, maar wil een spreekbuis zijn voor ieder die zich bezighoudt met de traumatologie, in al haar aspecten.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2016

Nederlands Tijdschrift voor Traumachirurgie 2/2016 Naar de uitgave