Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

05-09-2018 | Onderzoeksartikel | Uitgave 5-6/2018

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 5-6/2018

Gehoor: een gevoelig thema

Tijdschrift:
JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg > Uitgave 5-6/2018
Auteurs:
W. A. Dreschler, M. Sheikh Rashid, J. A. P. M. de Laat

Samenvatting

In dit artikel wordt besproken hoe het lawaainiveau, de luisterduur, en de frequentie gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de blootstelling, die bepalend is voor het risico op gehoorschade bij jongeren. Mede op basis van de expert opinion van de Nederlandse audiologen wordt de relatie van blootstelling aan muziek in de vrije tijd naar (kans op) gehoorschade gelegd en worden criteria gegeven waarboven de blootstelling niet langer als onschadelijk kan worden beschouwd.
Vervolgens worden gegevens gepresenteerd, die zijn verkregen op basis van een groot aantal deelnemers, dat via internet heeft deelgenomen aan de mp3-Check (een website om de blootstelling van muziek via mp3-spelers en smartphones te schatten) en Oorcheck (een website om het gehoor te testen). Omdat de deelnemers niet aselect zijn gekozen mogen de resultaten niet worden beschouwd als representatief voor de Nederlandse populatie. Desondanks zijn de aantallen zo groot dat er nuttige informatie uit deze data kan worden verkregen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

Jeugdgezondheidszorg

Dit is een vakblad voor wie werkzaam is in de jeugdgezondheidszorg of in zijn of haar praktijk veel met kinderen te maken heeft. Elke twee maanden verschijnt het blad met twintig pagina's op magazineformaat, waarin telkens vijf à zes onderwerpen in afgeronde vorm worden behandeld en ook veel informatie (actualiteiten, boekbesprekingen en nieuws over cursussen en adressen) in kort bestek wordt gegeven.

BSL Academy hbo-V Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5-6/2018

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 5-6/2018 Naar de uitgave