Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2019 | Uitgave 9/2019

OUT OF THE BOX (40)
Tandartspraktijk 9/2019

Gehecht aan goud

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 9/2019
Auteur:
Hans van Pelt
Belangrijke opmerkingen
Dr. Hans van Pelt (RUG, 1978) is als restauratief tandarts en prosthodontist (EPA) werkzaam bij Proclin Rotterdam en verbonden aan het CTM van het UMC Groningen.

Samenvatting

In 2012 wordt een 58-jarige man verwezen met het verzoek iets aan de slijtage in het front en de zijdelingse delen van de bovenkaak te doen. Er is sprake van een end-to-end beet en slijtage op de dragende knobbels. Kortom, herstel van de anatomie zal leiden tot een verhoging van de beet. Op de ondermolaren zijn ruim 30 jaar geleden kronen gemaakt van een hoogedele goudlegering. Deze functioneren nog steeds prima en vervanging is dus niet gewenst en ook onnodig kostbaar. Hoe dit op te lossen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2019

Tandartspraktijk 9/2019 Naar de uitgave

Heynick’s hoek

De bouwsteen des levens