Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2011 | Over dakloze jongeren en middelengebruik in een lokale context | Uitgave 4/2011

Verslaving 4/2011

Geen dak boven je hoofd?

Tijdschrift:
Verslaving > Uitgave 4/2011
Auteurs:
J. Tieberghien, T. Decorte
Belangrijke opmerkingen
Wetenschappelijk onderzoeker
Professor, coördinator
Dit onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het Stedelijk Overleg Drugs Antwerpen (Stad Antwerpen).
In 2009 ontwikkelde en testte het Instituut voor Sociaal Drugsonderzoek (ISD) een Antwerpse Monitor Jongeren, Alcohol en Drugs (AMJAD) voor het drugsbeleid in de stad Antwerpen (Tieberghien & Decorte, 2010). Met behulp van verschillende kwalitatieve methoden werden gegevens verzameld over onder andere de gebruikspatronen, de aanwezigheid van risicofactoren en de levensomstandigheden van spijbelaars, dakloze jongeren, hardekernjongeren en allochtone jongeren tot 25 jaar. Dit artikel spitst zich toe op dakloze jongeren. De resultaten van dit onderzoek hebben geleid tot een aantal aanbevelingen om gerichte maatregelen of interventies te ontwikkelen en beleidsprioriteiten bij te stellen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Tijdschrift Verslaving

Het tijdschrift Verslaving belicht de achtergronden van de dagelijkse beroepspraktijk in de verslavingszorg. Verslaving biedt toegankelijke en gedegen informatie over de preventie, de behandeling en de maatschappelijke opvang van verslaafden. Daarnaast besteedt het aandacht aan de verslavende middelen zelf en aan de omgang met verslaafden.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2011

Verslaving 4/2011 Naar de uitgave

EditorialNotes

Redactioneel