Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2011 | Uitgave 1/2011

Denkbeeld 1/2011

gedragsproblestapsgewijs onbegrepen geDrag en pijn bij Dementie De baas

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2011
Auteurs:
Marjoleine Pieper, Wilco Achterberg
Belangrijke opmerkingen
Marjoleine Pieper is psycholoog/onderzoeker aan het VU medisch centrum/EMGO instituut voor onderzoek naar gezondheid en zorg te Amsterdam.
Wilco Achterberg is hoogleraar institutionele zorg en ouderengeneeskunde aan het LUMC te Leiden; hij is tevens senior-begeleider van het STA OP!-project.
Binnen het universitair netwerk Ouderenzorg van het Vumc loopt momenteel een grootschalig innovatief project om onbegrepen gedrag en pijn bij ouderen met dementie beter te kunnen behandelen: STA OP! De eerste resultaten zijn veelbelovend.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2011

Denkbeeld 1/2011 Naar de uitgave

OriginalPaper

Contrapunt

OriginalPaper

In de etalage