Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2019 | Artikel | Uitgave 9/2019

Bijblijven 9/2019

Gedragsproblemen bij dementie: analyseer en anticipeer!

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 9/2019
Auteurs:
Amy van Doormaal, Mirjam Bezemer
Gedragsproblemen komen vaak voor bij mensen met dementie die zelfstandig wonen. We pleiten ervoor dat de huisarts de diagnostiek, begeleiding en behandeling van dementie en probleemgedrag niet alleen draagt. Voor optimale proactieve dementiezorg is samenwerken noodzakelijk. Casemanagers dementie kunnen de huisartsenpraktijk ontlasten door de trajectbegeleiding op zich te nemen. Bij complexe problematiek kan worden samengewerkt met een multidisciplinair team waarvan naast de casemanager een GZ-psycholoog met psychogeriatrische expertise en een specialist ouderengeneeskunde deel uitmaken. Verder kan de samenwerking worden gezocht met het sociale domein en de wijkverpleging. Door dit in te bedden in de praktijk kunnen onderdelen van deze complexe zorg efficiënt gedelegeerd worden. Dit komt de kwaliteit van de zorg voor patiënten en mantelzorgers ten goede en levert meer rust en overzicht op voor de huisartspraktijk. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2019

Bijblijven 9/2019 Naar de uitgave

Redactioneel ten geleide

Relax, het is gewoon complex