Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | Educatie | Uitgave 3/2018

TPO - De Praktijk 3/2018

Gebruik van diuretica tijdens een hittegolf

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 3/2018
Auteur:
Antoinette van Zijl
Belangrijke opmerkingen
Antoinette van Zijl
Huisarts en kaderhuisarts ouderengeneeskunde, Huisartsen Zorg IJsselstein

Samenvatting

Hittegolven komen in Nederland steeds vaker voor. Ouderen lopen een groter risico op dehydratie bij langdurig warm weer, zeker als ze diuretica gebruiken. Heeft het zin om diuretica bij kwetsbare ouderen te stoppen om dehydratie bij hitte te voorkomen? Huisarts Antoinette van Zijl zocht het uit. Haar conclusie: tijdelijk stoppen met diuretica lijkt zinvol.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2018

TPO - De Praktijk 3/2018 Naar de uitgave

Journaal

Journaal

Kennisquiz

Weet je dit?

Implementatie

Maatwerk bij CVRM