Skip to main content
main-content
Top

18-04-2015 | Nieuws

Gebruik Terumo injectienaalden weer toegestaan

Terumo injectienaalden mogen weer gebruikt worden. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft het negatieve advies voor twee typen spuiten ingetrokken. Dat advies gaf de inspectie drie weken geleden nadat bekend werd dat de naalden lijm konden lekken.

Onderzoek van RIVM heeft echter aangetoond dat in minder dan 1 procent van de onderzochte naalden van Terumo lijm is gevonden. Dat percentage is hetzelfde bij injectienaalden van andere fabrikanten. Het RIVM gaat onderzoeken wat de mogelijke gezondheidsrisico's zijn van de lijmresten als die in de bloedbaan terecht komen. Daarover hoopt het instituut binnen twee weken uitslag te kunnen geven.

 

Bron: NRC, 19 april 2015

 

Lees meer nieuws in BSL Tandarts Totaal >>

 

Onderzoek naar mogelijke problemen injectienaalden Terumo, 2 april 2015

 

Auteur(s): BSL Tandarts Totaal

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.