Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2013 | Tips & Trucs | Uitgave 1/2013

SynthesHis 1/2013

Gebruik de agenda eens anders!

Tijdschrift:
SynthesHis > Uitgave 1/2013
Auteur:
René van Leeuwen
 1. 1

  Maak gebruik van een ‘takenagenda’. Hierin komen de actiepunten te staan die afgehandeld moeten worden, maar niet noodzakelijkerwijs op dezelfde dag. Als een actiepunt op de betreffende datum niet is afgehandeld, dan moet het worden verplaatst naar de volgende (werk)dag. Helaas gaat dit (nog) niet automatisch. Hierbij kan goed gebruik worden gemaakt van de rubriek ‘Status’ in de afspraakregel. Elke status ‘9' is dan een afgeronde taak.

   
 2. 2

  Maak een of meer ‘patiëntenspreekuren’ aan en maak daarbij gebruik van een patiëntrecord met die naam. Met een ‘Spreekuur OK’ kunt u bijvoorbeeld snel zoeken naar de dagen waarop een OKmiddag is gepland. Het zoeken naar een patiëntgekoppeld overzicht kan alleen als het een patiëntrecord betreft en niet met een omschrijving.

  Met ‘Tonen alle afspraken’ in het agendascherm kunt u eenvoudig en snel een overzicht krijgen op artsgebonden categorale spreekuren. Daarin staat ook welke arts er aan het spreekuur verbonden is. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor een ‘Spreekuur wratten’ (zie figuur 1).

   
 3. 3

  Gebruik de rubriek ‘Ruimte’ in de agenda. Daarmee kunt u controleren of op het bedoelde tijdstip een specifieke ruimte in de praktijk bezet is of in een andere agenda al is gereserveerd. Ook voor een mededeling – dus voor een afspraak die niet is gekoppeld aan een patiënt – geldt dat u daaraan een ruimte kunt koppelen. Op deze manier kunt u voorkomen dat een geplande spiraalplaatsing en een OKverrichting in twee verschillende agenda’s op dezelfde dag terechtkomen. In de agenda waarin de spiraalplaatsing wordt gepland, kunt u met een mededeling op een vast OK-tijdstip en de daaraan gekoppelde blokkade van de OK-ruimte voorkomen dat in een andere agenda de OK-ruimte opnieuw wordt geclaimd. Dit maakt het plannen een stuk eenvoudiger en overzichtelijker.

   
 4. 4

  Maak voor elk soort contact een aparte agenda aan. Bijvoorbeeld een agenda per arts, een telefonisch-spreekuuragenda, een visiteagenda, een inloopagenda, een wrattenspreekuuragenda, een POHagenda en natuurlijk de genoemde takenagenda.

   
 5. 5

  In de daarvoor gereserveerde tijdsblokken kunt u per agenda verwijzen naar de betrokken agenda (zie figuur 2).

   
...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2013

SynthesHis 1/2013 Naar de uitgave