Skip to main content
Top
Gepubliceerd in:

01-03-2013 | Tips & Trucs

Gebruik de agenda eens anders!

Auteur: René van Leeuwen

Gepubliceerd in: SynthesHis | Uitgave 1/2013

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Extract

  1. 1

    Maak gebruik van een ‘takenagenda’. Hierin komen de actiepunten te staan die afgehandeld moeten worden, maar niet noodzakelijkerwijs op dezelfde dag. Als een actiepunt op de betreffende datum niet is afgehandeld, dan moet het worden verplaatst naar de volgende (werk)dag. Helaas gaat dit (nog) niet automatisch. Hierbij kan goed gebruik worden gemaakt van de rubriek ‘Status’ in de afspraakregel. Elke status ‘9' is dan een afgeronde taak.

     
  2. 2

    Maak een of meer ‘patiëntenspreekuren’ aan en maak daarbij gebruik van een patiëntrecord met die naam. Met een ‘Spreekuur OK’ kunt u bijvoorbeeld snel zoeken naar de dagen waarop een OKmiddag is gepland. Het zoeken naar een patiëntgekoppeld overzicht kan alleen als het een patiëntrecord betreft en niet met een omschrijving.

    Met ‘Tonen alle afspraken’ in het agendascherm kunt u eenvoudig en snel een overzicht krijgen op artsgebonden categorale spreekuren. Daarin staat ook welke arts er aan het spreekuur verbonden is. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor een ‘Spreekuur wratten’ (zie figuur 1).

     
  3. 3

    Gebruik de rubriek ‘Ruimte’ in de agenda. Daarmee kunt u controleren of op het bedoelde tijdstip een specifieke ruimte in de praktijk bezet is of in een andere agenda al is gereserveerd. Ook voor een mededeling – dus voor een afspraak die niet is gekoppeld aan een patiënt – geldt dat u daaraan een ruimte kunt koppelen. Op deze manier kunt u voorkomen dat een geplande spiraalplaatsing en een OKverrichting in twee verschillende agenda’s op dezelfde dag terechtkomen. In de agenda waarin de spiraalplaatsing wordt gepland, kunt u met een mededeling op een vast OK-tijdstip en de daaraan gekoppelde blokkade van de OK-ruimte voorkomen dat in een andere agenda de OK-ruimte opnieuw wordt geclaimd. Dit maakt het plannen een stuk eenvoudiger en overzichtelijker.

     
  4. 4

    Maak voor elk soort contact een aparte agenda aan. Bijvoorbeeld een agenda per arts, een telefonisch-spreekuuragenda, een visiteagenda, een inloopagenda, een wrattenspreekuuragenda, een POHagenda en natuurlijk de genoemde takenagenda.

     
  5. 5

    In de daarvoor gereserveerde tijdsblokken kunt u per agenda verwijzen naar de betrokken agenda (zie figuur 2).

     
Metagegevens
Titel
Gebruik de agenda eens anders!
Auteur
René van Leeuwen
Publicatiedatum
01-03-2013
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
SynthesHis / Uitgave 1/2013
Print ISSN: 1570-2693
Elektronisch ISSN: 1876-5548
DOI
https://doi.org/10.1007/s12494-013-0021-8