Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: Nursing 6/2017

01-06-2017 | Wijkverpleging

Gebroken diensten, zijn ze te helen?

Auteur: Margot Hamel

Gepubliceerd in: Nursing | Uitgave 6/2017

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Twee keer per dag moeten ‘opladen’ voor je werk, met een pauze van vele uren: niet de favoriete manier van werken voor veel verpleegkundigen in de wijk. Maar ja, de pieken zitten nu eenmaal in de ochtend en de avond. Tom Poes, verzin een list.
Literatuur
1.
go back to reference Toelichting voor Vlaamse lezers: Nederlandse verpleegkundigen in de wijk hebben een opleiding die gelijk staat aan het Vlaamse HBO5; wijkverpleegkundigen hebben een bachelordiploma. De laatsten combineren de cliëntzorg onder andere met het indiceren van zorg bij nieuwe cliënten, en coaching van het team. De eerste groep staat voornamelijk in de cliëntzorg. Toelichting voor Vlaamse lezers: Nederlandse verpleegkundigen in de wijk hebben een opleiding die gelijk staat aan het Vlaamse HBO5; wijkverpleegkundigen hebben een bachelordiploma. De laatsten combineren de cliëntzorg onder andere met het indiceren van zorg bij nieuwe cliënten, en coaching van het team. De eerste groep staat voornamelijk in de cliëntzorg.
2.
go back to reference De responsgroep bestond uit 78 verpleegkundigen in de wijk. Zie voor alle uitslagen van de wijkenquête het artikel ‘Evenwicht in de wijkverpleging is nog niet gevonden’, Hamel M, Nursing april 2017, pag. 18-23. De responsgroep bestond uit 78 verpleegkundigen in de wijk. Zie voor alle uitslagen van de wijkenquête het artikel ‘Evenwicht in de wijkverpleging is nog niet gevonden’, Hamel M, Nursing april 2017, pag. 18-23.
3.
go back to reference Op verzoek van de geïnterviewde reageert ze anoniem. Op verzoek van de geïnterviewde reageert ze anoniem.
4.
go back to reference Maurits E, De Veer A, Francke A (NIVEL). Onvrede over gebroken diensten. Tijdschrift voor verpleegkundigen TvZ, nr. 1, 2014, pag 39-40. Maurits E, De Veer A, Francke A (NIVEL). Onvrede over gebroken diensten. Tijdschrift voor verpleegkundigen TvZ, nr. 1, 2014, pag 39-40.
5.
go back to reference Leden en niet-leden van FNV Zorg&Welzijn kunnen het Voorbeeldkader opvragen via fnv@fnvvoorzorg.nl o.v.v. ‘Voorbeeldkader Kanteling Werktijden’. Leden en niet-leden van FNV Zorg&Welzijn kunnen het Voorbeeldkader opvragen via fnv@fnvvoorzorg.nl o.v.v. ‘Voorbeeldkader Kanteling Werktijden’.
Metagegevens
Titel
Gebroken diensten, zijn ze te helen?
Auteur
Margot Hamel
Publicatiedatum
01-06-2017
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Nursing / Uitgave 6/2017
Print ISSN: 1381-5911
Elektronisch ISSN: 2468-1431
DOI
https://doi.org/10.1007/s41193-017-0097-7

Andere artikelen Uitgave 6/2017

Nursing 6/2017 Naar de uitgave

BookReview

Overdracht

Zorgfoto van de maand

Say cheese!

Abstract

Uitgelicht

Redactioneel Alexia

Oxycodon bij de kassa