Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: Kind en adolescent 1/2004

01-03-2004 | Artikelen

Gatenkaas uit niemandsland

Commentaar op de verkorte oratie ‘Praktijkontwikkeling, onderzoek en beleid’ van prof. dr. Tom van Yperen

Auteur: Prof. Dr. Wim Slot

Gepubliceerd in: Kind en adolescent | Uitgave 1/2004

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Van Yperens artikel is een inkorting van zijn oratie in boekvorm. In het artikel wordt een overzicht geboden van wat bekend is over de bruikbaarheid van methoden en strategieën van praktijkontwikkeling in de jeugdzorg. De oratie echter gaat dieper in op de redenen waarom die praktijkontwikkeling zo noodzakelijk is en bespreekt een aantal essentiële punten waarmee men rekening zou moeten houden. Deze betreffen onder andere het onderscheid tussen specifieke en algemene factoren en het onderscheid tussen verandering van binnenuit en van buitenaf. Wil de praktijkontwikkeling in de jeugdzorg goed op gang komen dan zal men de kritiek en de discussiepunten uit Van Yperens oratie zeer serieus moeten nemen.
Literatuur
go back to reference Tremblay, R. E. (1998). De ontwikkeling en preventie van fysieke agressie. In W. Koops, & W. Slot (Red.), Van lastig tot misdadig (pp. 33-52). Houten: Bohn Stafleu Van Loghum. Tremblay, R. E. (1998). De ontwikkeling en preventie van fysieke agressie. In W. Koops, & W. Slot (Red.), Van lastig tot misdadig (pp. 33-52). Houten: Bohn Stafleu Van Loghum.
go back to reference Van Hout, A., & Spinder, S. (2001). De (gezins)voogd als jongleur. Een methodisch handboek voor het gezinswerk. Houten: Bohn Stafleu Van Loghum. Van Hout, A., & Spinder, S. (2001). De (gezins)voogd als jongleur. Een methodisch handboek voor het gezinswerk. Houten: Bohn Stafleu Van Loghum.
go back to reference Van Yperen, T. A. (2003). Gaandeweg. Werken aan de effectiviteit van de jeugdzorg. Utrecht: nizw. Van Yperen, T. A. (2003). Gaandeweg. Werken aan de effectiviteit van de jeugdzorg. Utrecht: nizw.
Metagegevens
Titel
Gatenkaas uit niemandsland
Commentaar op de verkorte oratie ‘Praktijkontwikkeling, onderzoek en beleid’ van prof. dr. Tom van Yperen
Auteur
Prof. Dr. Wim Slot
Publicatiedatum
01-03-2004
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Kind en adolescent / Uitgave 1/2004
Print ISSN: 0167-2436
Elektronisch ISSN: 1876-5998
DOI
https://doi.org/10.1007/BF03060899

Andere artikelen Uitgave 1/2004

Kind en adolescent 1/2004 Naar de uitgave